^Back To Top
Get Adobe Flash player

Despre noi

 

Prezentare pe scurt

ARTGOTICA este o trupa de spectacole stradale, de teatru, spectacole medievale, jonglerii cu steaguri, spectacole cu efecte pirotehnice, animatii pe picioroange, spectacole cu videoproiectii si videomapping.

Infiintata in 2003 sub denumirea de Cavalerii Cetatii Rosii, a inceput prin spectacole cu caracter medieval, lupte cavaleresti si dansuri medievale. A participat la putinele festivale de acest gen care aveau loc in aceea perioada promovand medievalul alaturi de putinele trupe de acest gen de atunci si impreuna cu aceste trupe a adus un aport important la miscarea medievala din tara care in urmatorii ani a luat amploare prin aparitia mai multor festivale si trupe de gen.  

In 2005 ia numele de ARTGOTICAORDINUL CAVALERILOR ARTGOTICI si totodata schimba o mare parte din ideea spectacolelor proprii. In cautare de elemente vizuale noi pentru public, pentru ca incet au inceput sa apara in fiecare an trupe noi care aveau aceleasi spectacole si aceeasi forma de exprimare, ARTGOTICA introduce elemente de foc unice in tara si pe plan mondial.

 

Pe parcursul anilor o parte din membrii parasesc trupa infiintand alte trupe de gen ( Gladius Dei, Cavalerii Cetatii Rosii, Anacronism ) crescand astfel aportul adus miscarii medievale in Romania.

Tot pentru a aduce in fata spectatorului elemente vizuale noi pentru ca publicul sa vada si spectacole diferite fata de ceea ce faceau restul trupelor, spectacolele trupei incep sa fie combinate si cu dansuri contemporane, elemente de scenografie mai complexa si diferite efecte pirotehnice noi.

 

In 2005 ARTGOTICA ia contact cu o trupa de stegari din Italia si preia elemente din traditia si istoria acestei tari. Astfel in spectacole apare primele demonstratii de stegari clasici cu elemente simple in formatie de 6 stegari.

In fiecare an trupa isi schimba spectacolele aducand alte elemente vizuale noi unice la momentul aparitie lor, prin sincroane de luptatori, coregrafii de dans medieval si contemporan, elemente de lupta noi, costume si personaje noi, scenografii diverse, masti, elemente de foc unice iar temele spectacolelor incep sa combine medievalul cu fantasticul.


 


In 2008
ARTGOTICA
infiinteaza prima si singura trupa de stegari acrobati cu demonstratii de jonglerii cu steaguri din Romania cu care participa la festivale medievale prin toata tara dar si la alte manifestari sportive sau cu alt caracter. Prin aceasta trupa de stegari ARTGOTICA isi propune sa abordeze si partea de reconstituire istorica preluand acest gen de spectacole din istoria si traditia Italiei si a altor tari europene.

 

 

click pt a vedea un exemplu de animatie

In spectacolele trupei isi fac aparitia si personaje pe picioroange iar in temele spectacolelor sunt introduse elemente de spectacol horror.


 

In 2012 tot in nevoia de a aduce elemente vizuale noi pentru spectator, decorul spectacolelor stradale va fi realizat cu videoproiectii, element unic in Romaniasi nu numai.

 


Astfel spectacolele trupei ARTGOTICA sunt originale si unice dand complexitate spectacolului prin momente pirotehnice unice cu foc si artificii, personaje pe picioroange, lupte cavaleresti, dansuri medievale si contemporane si decor creat prin videoproiectii.

 

 

-         Noaptea Monstrilor - spectacol de aprox. 40 min cu dans contemporan, dans medieval, lupte cavalereşti, efecte pirotehinice deosebite si proiectii video. ( spectacol unic si inedit )click pt a vedea secvente video

 

- Vlad Dracul - spectacol de aprox. 40 min cu dans contemporan, lupte, efecte pirotehinice deosebite si proiectii video. ( spectacol unic si inedit )

click pt a vedea secvente video ( cu videoproiectii )

 

- War is comming - spectacol de aprox. 30 min cu dans contemporan, lupte, efecte pirotehinice deosebite si proiectii video.

-   

  click pt a vedea secvente video ( cu videoproiectii) 

 

Coordonator trupa Artgotica:

Radu Ignat

 

Date contact

 tel: 0745/25.77.11          e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: ARTGOTICA - pagina facebook             http://artgotica.ro